2015. január 30., péntek

Élettörténetek

Mit ne mondjak jó régen írtam már, ami két eleven fiú  és volt hogy 120 szárnyas mellett nem is csoda, de nem panaszkodom. :)
Csak hogy hű maradjak a címhez mielőtt bemutatom a felnőtt és megtartott csapatokat az előtt egy pár beszámoló a többiekről.

Először is volt a két csibe az egyik amit én császármetszettem a másik meg a kis nyomi kelésgyenge, mindkettőjükből kakaska lett és mindketten szerencsésen csodák csodájára elérték a vágó súlyt, szóval megérte küzdeni értük. Ezeket régen a természetre hagyták ami rendszerint nem volt kegyes, de én mindig megpróbálom kihozni a maximumot. Persze ilyen állatot nem érdemes továbbtartásra meghagyni, de a finom étel funkciójukat szerencsésen betöltötték addig meg jó életük volt és kaptak egy esélyt. :)

Utolsó készült kép róluk
A fekete a császármetszett a kendermagos meg a kelés gyenge.



Összesen végülis a harmadik keltetésből maradt meg a legtöbb , már ami megmaradt.
Ehhez a bandához fűztem a legnagyobb reményt Murphy meg is látszódott.
A búbosakból összesen 5 kelt a vége 4 tyúk egy kakas volt. Jelen esetben a kakas is megmaradt volna ha nem szorul be az ülőrudak közé és nem tapossa reggelre agyon a többi :-(
Jobbról legszélén, már a kakas tollai is megvoltak, gyönyörű volt és a nagy várományosom, ő lett volna az aki a szakáll kivételéven minden extrát tartalmazott, tehát csak szakállas tyúkokkal kellett volna összetennem és megvan a várt 5 extrás utód, így azért lesz mit agyalni kit kivel rakjak össze hogy meglegyen.. :(

Itt szintén jobbról a búbos ami nem kopasz nyakú, ő a szomszéd kutya áldozata lett mert az volt olyan jó és átszökött :(
Így az 5 búbosból 3 maradt.

Az első generációból két fekete búbos lett egy kakas egy tyúk, a kakast elvitték tobábbtartásra a tyúk maradt.
A második keltetésből 3 búbos lett, 1 narancs egy fehér egy fekete a fehér szakállas gatyás kakas lett, őt szintén elvitték tovább tartásra.
A harmadik generációból meg maradt egy piros egy fehér kopasznyakú búbos és egy narancs kopasznyakú búbos.
Amit lehetett továbbtratásra passzoltam el sok jércével együtt mert muszáj volt csökkenteni a létszámot amit nem vittek el abból finomabbnál finomabb menü lett :)
Sajnos a lazac csapat összeállítása sem jött össze mert a 2 tyúk egy kakas családból 1 tyúk maradt meg. Megvételüktől kezdve kinlódtam velük egyszerűen hiába kaptak kimagasló bánásmódot a többitől teljesen eltérőt egyszerűen nem nőttek nem híztak nem pirosodott a tarajuk, valami mindig volt velük végül két hónap különbséggel 2 elpusztult belőlük. A harmadik egyenlőre jól van de fajtatiszta család már nem lesz belőlük. :( 
A wyandotten-okal szintén szívtam, de az emberi köcsögség miatt.és akkor roppant finom maradtam. 
A 10 darabóriás  wyandotte ami megbeszélés szerint 5fehér és 5 kék arany kellett volna hogy legyen, lett TÖRPE 2 fehér arany 1 japi kakas 3 fekete arany és a többi kék arany. Persze amikor számon kértem kedves Jónás Lászlót aki ilyen becsületesen politikushoz híven átvert, még volt pofája engem hülyének nézni és mindent tagadni... jellemző, csak hazudni tudnak, tisztelet a kivételnek.. De ebbe most nem megyek bele. Aki tudja kerülje. 
Sok veszteség mellett sikerült mindtől megszabadulnom. 
A második próbálkozás szintén erre a két színre viszonylag jól sült el. Itt tojásokat vettem nem napos csibét. A kék arany gyönyörűen kelt és mind nagyon szép lett, a fehér aranyról ez sajna nem mondható el, összesen 3 fehér arany kelt a többi összevissza mindenféle csibe lett. Itt legalább az eladó elismerte a hibáját és korrekt módon felajánlotta hogy becseréli ami végül nem történt meg mert nem volt olyan időpont ami mindenkinek jó lett volna de a szándék mindenképpen értékelendő..
A 3 csibéből egyet sikerült a kifutó kerettel agyon nyomni maradt kettő még szerencsésen 1kakas -1tyúk  is lett , de a kakas sosem nézett túl jól ki így ő sem maradt meg, így a fehér arany wyandotte terv sem valósult meg.
Ezek voltak a viszonylag  szomorú élet történetek a köv. bejegyzésemben az összejött állományt fogom bemutatni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése