2014. április 9., szerda

2014 Első Csibék

Pont a lényeggel kések. :)
Egy nap késéssel a számított időhöz képest kikeltek a csibék.
35 csibe kelt ki 1 wyandotte és egy saját kelés gyenge lett illetve a saját nem kelés gyenge hanem vakon született és nem látta a kaját. :( Pont az egyik legszebb, nagyon sajnáltam. :(

Az elsőszülött :)

A wyandotteok:

És az egész banda:





És a végeredmény:
10db A vásárolt selyemtojások mind üresek lettek Keltetőbe 9 került be mert egy törött volt.
11db A wyandotte tojások mind szemesek, 2 nem fakasztott 1 kelés gyenge 8 szép egészséges csibe.
31db Saját tojások mind szemesek egy elhalt kb a 6-7 napon 1 nem fakasztott 1 vak később elpusztult,  3 befulladt, 25 egészséges gyönyörű csibe.
Összességében 83% kelési arány lett, így elsőre nem is rossz ahhoz képest hogy gondok voltak a hőmérséklet beállításokkal. :) A léc ezennel adott most már csak fölé kell menni! :)

Az eloszlás pedig a következő:
16 világos színű és 9 fekete. Tekintve hogy nincs se fekete tyúk se fekete kakas furcsa a 9 fekete csibe. Gondolom a brahma keverék kakas valamelyik elődje fekete volt, mert a többi kakas már tesztelve volt és nem lett egy fekete csibe sem, max kendermagos. Most az nem lesz egy sem.

Ami szintén furcsa hogy a négy kakasból kettő kopasznyakú és a 25 tyúkból is 10 kopasznyakú mégis csak 2 kopi csibe lett.(plusz az egyik befullad tojásban és a vak is kopi volt, de ők az arányokon nem javítanak sajnos.) És ha még rosszabb szemmel nézem úgy is mondhatjuk hogy a kopik 50% életképtelen volt. Remélem hogy csak puszta véletlen.

Összesítés extra kinézetre:



Csokros taréj
Kopasznyakú
Lábtollas
Búbos
Szakállas
Világos
5
1
4

0
8
Sötét
3
1
3
2
4


Csak a világosakból van 3 csibe amelyik egyikkel sem rendelkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése